Guide til din næste store fodboldoplevelse

De største fodboldoplevelser opstår på fodboldrejser i Europa.

Den danske Superliga kan godt byde på fodboldoplevelser, der er ud over det sædvanlige. Men tager du på fodboldrejser til de større ligaer rundt omkring i Europa, så er du garanteret en oplevelse, du aldrig nogensinde vil glemme. Så går du og pønser på en gave til konfirmanden, studenten, din partner eller bare en god ven, så kommer der her en guide med inspiration til nogle spændende kampe og opgør i Europa, der med garanti vil give dig og din medrejsende en fodboldoplevelse for livet.

Oplev de største opgør på fodboldrejser

I England er der nærmest lokalopgør hver weekend. Så hvis du vil opleve en stemning, der emmer af intensitet og passion, så er England et godt bud på et land, hvor du er garanteret en unik fodboldoplevelse. Ud over at fodboldrejser til England er populære så har både Tyskland, Italien og Spanien store opgør, der tiltrækker opmærksomhed fra hele verdenen. Her er et udpluk af de største lokalopgør i Europa:

Arsenal – Tottenham

Opgøret om det nordlige London er en engelsk klassiker. Der er ikke bare tale om almindelig rivalisering – de to klubber hader virkelig hinanden. Længe har Arsenal været dominerende, når de to hold har mødtes, men i takt med, at Tottenham for alvor er kommet på den internationale fodboldscene, så er vigtigheden af dette opgør ligeledes steget. For mange af de to klubbers fans er mesterskabet sidestillet med at være højere i tabellen end rivalen.

Liverpool – Everton

Meyerside-derbyet er uhyre populært. Ikke bare i England, men i hele verden. Anfield Road, som er Liverpools hjemmebane, er kendt for deres syngene supportere, der giver en unik hjemmebanekulisse, der ikke fås andre steder. ”You’ll Never Walk Alone”, sunget af 40.000 mænd, vil med garanti få hårene til at rejse sig på enhver. Et er dog fansene – du kan være sikker på, at spillerne går ekstra meget til den, når de spiller mod den rivaliserende klub.

Manchester United – Liverpool

Det er muligvis de to mest populære engelske klubber i verdenen. Det kan være forklaringen på, at denne kamp er den mest sete uden for England. Opgøret bliver betegnet som et af de mest klassiske arvefjendeopgør i den engelske liga, da det går hele vejen tilbage til begge klubbers oprindelse. For de to fanbaser kan en sejr på hjemmebane mod denne modstander redde en hel sæson – og et helt år.

Inter Milan – AC Milan

De to Milano-baserede klubbers opgør er kendt for altid at være højdramatisk og underholdende. Klubberne dele stadion i ligaen, så billetterne fordeles 70 – 30 i forhold til det hold, der på papiret har hjemmebandefordel. Selvom AC Milan ikke er det storhold, som det var engang, så er intensiteten fortsat den samme. Derudover er San Siro et af de mest legendariske stadions i verden, og enhver fodboldelsker bør unde sig selv at opleve en kamp på dette stadion. Navnlig opgøret om Milano.

Dortmund – Schalke 04

De to tyske klubber fra Ruhr-distriktet har været arvefjender ligs siden klubberne blev etableret, og har sidenhen fået status som det største lokalderby i den bedste tyske række. Om det er på Schalkes eller Dortmunds stadion spiller en mindre rolle – i hvert fald når disse to hold løber på banen. Den tyske liga har det højeste tilskuersnit i Europa og er kendetegnet ved sang fra start til slut.

Real Madrid – FC Barcelona

El Classico. Muligvis den største kamp – i verden. Zidane, Ronaldinho, Ronaldo, Messi, Raul, Xavi, Laudrup… De navne, som har deltaget i ”El Classico” får enhver fodboldfan til at få julelys i øjnene. Kampen mellem Cataloniens stolthed Barcelona og ”Kongeklubben” Madrid er verdenskendt, og hele kloden tuner ind på skærmen, når disse to hold spiller. Det er fodbold i verdensklasse, og det er ikke for ingenting, at netop denne kamp er den største fodboldoplevelse, der fås for penge. Selv hvis du ikke holder med nogle af klubberne, så er dette opgør det ypperste for enhver fodboldfan.

Uanset om du har et yndlingshold eller ej, så vil du bestemt ikke komme til at kede dig, hvis du får billet til en af disse kamp. Du er garanteret en fodboldrejse, som du sent vil glemme.

Husk at dele...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+