Gode råd når du skal møblere din stue

Når du vil indrette din stue med møbler tips.

Kender du til det, at du har en masse idéer og ønsker til, hvordan din stue skal ud? Måske du er på bar bund og mangler inspiration til at komme i gang? Det kan være vanskeligt at gå fra idé til handling, når det kommer til at indrette din stue. Her kan læse en guide til, hvordan du bedst muligt indretter din stue.

Stuen som det hyggeligste rum

Stuen er familien og hyggens rum. Det er i stuen, at man ofte mødes for at se en god film, drikke en kop kaffe eller blot for at slappe af på sofaen. Med stuens vigtighed vil de fleste mennesker gerne have, at deres stue ligeledes indbyder til en hyggelig stemning. Der er mange måder, hvorpå du kan skabe en hyggelig og indbydende stue. Du kan let pifte din stue op med planter, nips og kunst. Men den vigtigste forudsætning for en hyggelig stue er stuens interiør: møblerne. Dine møbler er med til at præge din personlige stil og fortælle andre, hvem det er, som bor her. Når du har fundet ud af, hvilke møbler du gerne vil have i dit hjem, kan resten af indretningen begynde. Men hvordan starter du så hele indretningsprocessen?

En jungle af muligheder

Der er et utal af hjemmesider, boligmagasiner og instagram-profiler med inspiration til dit hjem. Her bliver der vist billedillustrationer fra boliger i forskellige stilarter. Nogen kan bedst lide en klassisk indretning, hvorimod andre foretrækker en romantisk indretningsstil. Der er med andre ord noget for enhver smag. Når du skal på udkig efter de rigtige møbler til din stue, kan du med fordel starte ud med at kigge i boligmagasiner og møbelforretninger. Ved på forhånd at undersøge dine muligheder kan du danne dig et indtryk af hvilken type af møbler, som vil falde i din smag. Hvis du gentagne gange falder for en sofa i en mørk nuance og i et bestemt materiale, kan du bruge det til at guide dig videre i jagten på din nye indretning.

Når du har fået en idé til de typer af møbler, som er rigtige for dig, kan du overveje hvilke farver og materialer, der vil passe godt sammen. Hvis du kan lide farver, kan du for eksempel pifte en lænestol op med puder i regnbuens farver. Du kan også finde et lækkert gulvtæppe i flotte farver, som vil skabe varme i din stue. Kan du bedre lide en minimalistisk indretning, kan du forsøge dig med at finde frem til 3-4 forskellige farvetoner. Du kan bruge farvetonerne som en påmindelse om, hvilke typer af farver du skal holde dig til for at opnå den ønskede indretningsstil.

Det kan være fristende at have lyst til at erhverve dig en masse møbler, så din stue bliver fyldt op med uanede mængder af interiør. Dog kan det give en modsat effekt af hyggelig, hvis du har for mange møbler i din stue. Vælg derfor de møbler, som er nødvendige for din dagligdag. Det er ofte møbler som et spisebord, en sofa med dertilhørende sofabord og reolsystemer og hylder.

Husk at dele...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+