Foråret kommer – giv din bolig en algebehandling

Giv dit tag en grundig algebehandling i foråret.

Inden længe banker foråret på døren, og det betyder, at mange danskere vil opleve, at deres tag kommer til at ændre sig. Det kan nemlig blive ramt af en algeinfektion. En effektiv algebehandling er den sikreste måde at undgå problemet på din bolig, hvis du sørger for at være ude før problemet griber om sig.

Alger og mos kan sætte sig overalt på et tag. Der findes forskellige arter og de viser sig i forskellige farver. Hyppigst i Danmark er den grønne udgave, men der findes også eksempler på gule, brune og grå nuancer. Fælles for dem er, at de gør skade på huset, uanset om de sidder på dit tag, dine fliser eller facade.

Det er derfor utroligt vigtigt at holde sit tag fri fra alger. Behandler du ikke en algeinfektion, kan det i værste fald ødelægge taget – og forårsage alvorlige følgeskader. Algernes rødder suger nemlig fugten i taget til sig, og når frosten kommer, kan du risikere at algernes udvidelser kan forårsage frostskader på tag og tagsten. Dette kan lede til følgeskader indvendigt i boligen.

Hvorfor skal du give dit tag en algebehandling?

Her er fire gode grunde til at investere i en algebehandling til din boligs tag:

  • Du forlænger levetiden for dit tag markant
  • Du minimerer chancen for, at din bolig bliver ramt af frost- og fugtskader
  • Et algebehandlet tag i sin oprindelige farve er markant pænere end et tag med alger
  • Algebefængte overflader kan være meget glatte, hvilket kan forårsage faldeulykker.

En algebehandling udføres ved at sprøjte taget med en væske, der nedbryder algerne. Algerne opløses, dør og giver til sidst slip på taget. Det vigtigste er, at rødderne dræbes, så chancerne for tilbagevenden minimeres. Oftest vil du med det samme kunne se en tydelig forskel på udseendet af dit tag.

Nedbrydningstiden for de enkelte algetyper varierer meget. Derfor er det vigtigt at holde øje med sine tagrender i månederne efter en behandling, så de ikke bliver stoppet af alger og mos.

Uafhængig af om du bor i København, Odense eller Århus, så kan du finde en billig algebehandling af dit tag hos Algeteknik – vælg by fra listen!

Husk at dele...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+