Fliserens: Sådan slipper du af med pesten

Flisepest udgør et stort problem for mange. En fliserens er svaret.

Det kan være meget besværligt at komme af med flisepest, når den først har sat sig i fliserne på din terrasse. Fliserens er dog en af de få muligheder, du har, for at at gøre noget ved problemet.

Flisepest er et problem, rigtig mange husejere kender til. Det skyldes klimaet i Danmark, der ofte er meget fugtigt. Det skiftende vejr, der indeholder meget sol og regn, betyder at det generelt er meget fugtigt i Danmark, hvilket skaber gode forhold for irriterende ting som flisepest. Derfor har den bedste forebyggelsesmetode også noget at gøre med vind og vejr. Hvis du står foran at skulle anlægge en terrasse, kan du med fordel placere den et sted, hvor den ligger i fuld sol. Flisepest og alger i al almindelighed trives nemlig kun i skyggen, og kan ikke bryde frem på solramte steder.

Fliserens: Sådan slipper du mest effektivt af med flisepest

Der findes flere metoder til at slippe af med flisepest, men det er ikke alle, der er lige effektive:

  • Det nemmeste er at bruge fliserens. Fliserens tager det værste skidt, og samtidig bløder det flisepesten op, så det bliver nemmere at fjerne.
  • Efterfølgende skrubber man fliserne med en hård børste og rindende vand.
  • Man kan også forebygge flisepest ved at vande fliserne af og til. På den måde sørger man for at holde en høj pH-værdi på fliserne, hvilket flisepesten ikke bryder sig om.

Det er generelt en god ide at holde øje med sine fliser. Det kan nemlig gå hurtigt, når flisepest, alger og ukrudt først har fået taget i belægningen. Der kan ske forskydninger og andre ting, hvilket kan betyde, at terrassen skal lægges om. Det kan være et stort arbejde, der kan undgås, hvis man er opmærksom og sørger for at give fliserne en rensning, som holder pest og ukrudt væk.

Husk at dele...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+