Festkjolernes uskrevne regler

Her er de uskrevne regler om konfirmationskjoler og festkjoler.

Hvert år bliver de fleste danskere inviteret til mange forskellige former for fester, både store og små. Hver sin fest kræver hver sin påklædning og specielt for kvinder, kan påklædningen spille en stor rolle. Det er nemlig ikke helt lige meget, hvilken festkjole man tager på, når man skal til store fester såsom bryllup, konfirmation eller fødselsdag. Her kan både traditioner, mode samt rent og sker god pli spille ind og have en betydning for, hvilken type festkjole man bør tage på. Disse mange indirekte regler handler om kultur, og det er derfor som oftest noget, man lærer hen ad vejen. Det er ikke regler, der er skrevet ned nogen steder, men de fleste forventer, at man følger dem til punkt og prikke.

Festkjoler til enhver lejlighed

Disse uskrevne regler kan variere fra person til person, men det er dog muligt at samle nogle overordnet regler til, hvilken festkjole du kan tage på til enten konfirmationer, bryllupper eller fødselsdage:

  • Til et bryllup skal du som gæst være ekstra opmærksom på din påklædning. Her er det specielt farven, der spiller ind. Du må ikke bære en hvid kjole, da dette er brudens farve eller en sort kjole, da dette symboliserer sorg. Desuden kan et aftenbryllup opfordrer til en lang kjole mens et formiddagsbryllup i højere grad kan opfordre til en kort kjole.
  • Til en konfirmation tror mange, at det heller ikke her er tilladt at bære hvidt. Dette er der dog ingen regel om, men har du planer om at bære hvidt, kan det dog alligevel være en god ide at tjekke med konfirmanden. Det er dog vigtigt at huske, at konfirmationer sædvanligvis er en anelse mere afslappet end bryllupper, hvilket også kan udtrykkes i valget af konfirmationskjoler. Der findes generelt mange muligheder når det gælder kjoler til konfirmation.
  • Til fødselsdage er som regel de mest afslappede fester af disse tre. Her er der overordnet set ingen regler udover, at du som altid skal forsøge klæde dig sådan, at du ikke tager opmærksomhed fra hovedpersonen.

Kvindernes festkjoler kræver således en del overvejelse. Det vigtigste er dog at sætte sig ind i, hvilken type fest du er inviteret til og dermed forsøge at tilpasse påklædningen herefter. Rundt om på nettet finder du masser af inspiration til både konfirmationskjoler og festkjoler til enhver lejlighed.

Husk at dele...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+