Ergonomiske kontorstole: Når du vil undgå rygskader

Ergonomiske kontorstole kan holde din ryg og krop sund.

Det er et stort problem for mange virksomheder, at deres ansatte bliver ramt af såkaldte ’kontorskader.’ Rigtigt mange kontoransatte døjer nemlig med smerter af forskellig grad i deres skuldre-, nakke- og rygparti. Skaderne opstår, fordi medarbejderne sidder i den samme position dag ind og dag ud, og det er ikke godt for hverken krop eller sjæl. Kroppen er nemlig lavet til at bevæge sig – ikke at sidde stille og det glemmer rigtig mange i hverdagens travlhed. Samtidig er det også vigtigt, at virksomhederne begynder at indse vigtigheden af at give medarbejderne ergonomiske kontorstole (læs), der har vist sig at effektive til, at forebygge skader på ryg, læn osv.

Det kan være svært at gøre noget på egen hånd, selvom man egentlig godt ved, at man ikke burde sidde stille og arbejde i den samme position, hver eneste dag man er på job. Hvis ikke arbejdspladsen aktivt hjælper med at aktivere sine medarbejdere i det daglige, er det svært at stille op selv og forsøge at ændre kulturen på jobbet. Derfor må man appellere til virksomhederne rundt omkring i Danmark til at være opmærksomme på, at det er vigtigt at holde styr på, at medarbejderne har de rette forudsætninger for at udføre deres arbejde. Det er, ikke mindst for virksomhederne, vigtigt at have sunde og raske medarbejdere, der ikke lider overlast mens de udfører deres pågældende job.

På nogle arbejdspladser kan man dog ikke komme uden om, at der er meget arbejde som klares siddende ved skrivebordet og foran computerskærmen. Det er derfor meget vigtigt, at man her er fokuserede på at have de rette kontorstole, så ens ansatte ikke oplever arbejdsrelaterede smerter. Sundhed og medarbejdernes generelle ve og vel skal være en af de øverste ting på dagsordenen, når det kommer til virksomhedens mål.

Det handler om ergonomi. God ergonomi handler om, at ansatte der sidder meget ned i løbet af en dag, har mulighed for at træne og holde sig fysisk i gang, så de ikke får smerter i løbet af dagen. Gode kontorstole er ikke nok – men det er en start.

Husk at dele...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+